2011-06-29 13:30:20• hírek • Kocsis Zoltán

Állj meg a PitStopban, vizsgáltasd meg az autód!

Minden, több mint harmincezer kilométert megtett autó esetében ajánlott megvizsgálni a felfüggesztés állapotát, a fékfolyadék helyzetét. Mindezt a hétvégén ingyen megteheti minden olyan autós, aki Szatmárnémetiben vagy Nagykárolyban felkeresi az Autonet PitStop szolgáltatását.

Románia vezető autóalkatrész-forgalmazója partnereivel, az Automeisterrel és az Auto Check Centerrel három évvel ezelőtt indította a PitStop szolgáltatását, melynek célja, amint azt Vinkler Roland elmondta „hogy tudatosítjuk az autósokban a technikai meghibásodások, elégtelenségek következményeinek súlyát." A programvezető elmondta, hogy 2009 óta a PitStop karaván összesen 20 romániai várost látogatott meg és mintegy 2500 jármű technikai állapotát ellenőrizte le.

Az idén tehát immár harmadik éve indul útjára a karaván és, akárcsak az első évben, ezúttal is Szatmár megye lesz a kiindulópont. Idén rekordnak számító ötven várost keres fel fel a szolgáltatás, minek következtében kettőről egy naposra szűkül városonként az ellenőrzés.

Vinkler elmondta, számukra is meglepetést okozott, hogy milyen pozitív fogadtatásban részesült a szolgáltatás, ami az ellenőrzött autók magas számában is megmutatkozik. Hozzáfűzte, hogy idő közben kijavították kezdeti tévedésüket, amikor azt gondolták, hogy partnerek nélkül is elérhetik céljaikat. „Rájöttünk ugyanis, hogy ha nem küldjük el az autósokat szervizekbe, akkor legtöbb esetben a technikai hiányosságok orvosolatlanul maradtak". Ezért minden településen felvették a kapcsolatot különböző műhelyekkel, amelyekkel szemben két fontos elvárásuk van: egyrészt a minőséget illetően, másrészt pedig, hogy azok valamilyen kedvezményben részesítsék az autósokat: ez lehet árengedmény vagy valamilyen ajándék.



Egy PitStop ellenőrzés 2-3 percet vesz igénybe


A PitStop szakemberei a biztonságos autózás öt alappillérét vizsgálják meg: a felfüggesztés, az abroncsok és a fékfolyadék állapotát, valamint az akkumulátor töltését és a fényszórók beállítását. Az elmúlt két évben az ellenőrzött járművek mindössze 25-30%-a bizonyult tökéletes állapotban lévőnek. Egy technikai ellenőrzés két-három percet vesz igénybe, egy időben pedig két járművet tudnak megvizsgálni.

Vinkler elmondta, hogy az ellenőrzési pontok kiválasztásakor figyelembe kellett venniük, hogy legyen elegendő tér, ne zavarják a forgalmat és hogy az bizonyos technikai feltéteket (háromfázisú áram) is biztosítani tudjon. Ezért a döntés úgy Szatmárnémetiben, mint Nagykárolyban a Kaufland szupermarket parkolójára esett.

Aki tehát szeretné ingyenes technikai vizsga alá vetni autóját, az pénteken Nagykárolyban, szombaton pedig Szatmárnémetiben látogasson el a Kaufland szupermarketek parkolójába és szánjon néhány percet saját és környezete biztonságára.


Vinkler Roland programmenedzser és Sebastian Selmenti referens
Vinkler Roland programmenedzser és Sebastian Selmenti referens


PitStop


PitStop


PitStop


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: